Fabrikkbesøk – Sandnesgarn.

Før ferien var jeg og Camilla (søsteren min) på tur til Sandnes og fikk være med på  en fantastisk dag på fabrikken til Sandnesgarn.

Og som den strikkenærden jeg er så er jo dette som juleaften, bursdag og 17 Mai på samme dag.

Dette var så fantastisk at jeg har mått fordøyd det litt etterpå, og jeg har spart muligheten til å dele bilder fra dagen med dere har på bloggen. Jeg vet at mange som følger bloggen kanskje er mest interisert i kaker, men jeg vet også at det er utrolig mange innom når jeg skriver om garn og strikking. For meg så er begge tingene super givende, og jeg er heldig som kan jobbe med både garn og kaker. :) Lucky me. :)

Ved ankomsten til fabrikken fikk vi et fantastisk foredrag fra Laila Hafzi. For ei dame!! Hennes nyeste design er med snøkrystaller og vinter tema. Jeg forstår at jeg må få fart på pinnene og bli ferdig med det prosjektet som er igang. For nå er det så mye nytt jeg vil lage. :)

Forside_Leila_Hafzi_Vol3_medium

Etter foredraget var det omvisning i fabrikken. Muligheten til å få se alle trinnene i prosessen fra ull til ferdig nøste var veldig lærerikt. Og ikke minst imponerende. De har en enorm kapasitet, og de har muligheten til å snu seg kjapt rundt og lage mere av det som kanskje plutelig har blitt en trend.

sandnes sandnes2

Det var spesielt å ta i helt varme nøster. Fikk en helt annen forståelse for hva garnet reagerer på. Og har lært at garn tover ikke gå grunn av varmen. Ullgarnet tåler veldig høy varme. Men at det er bevegelsen som gjør at fiberene tover seg sammen og krymper. Så meget lærerikt var det.

IMG_5684

I tillegg fikk vi kurs i håndstrikk. Laget en hals på 15 minutter. Dette er en super måte for barn å lære på. Alt blir så stort at de forstår gangen i tråden. Og ikke minst så går det fort så det er motiverende.

Jeg hadde på meg en selvdiktet jakke denne dagen, og jeg lovet flere at jeg skal dele oppskriften. Og den kommer her på bloggen ganske snart. Holder på å finpusse den litt, og har prøvestrikket en bodel til barn også. Så gled dere. Holder nå på med den i et 3. garnalternativ. Greit å kunne si noe om hvorden den blir i flere varianter. :) Gleder meg til jeg er ferdig og kan dele med dere.

I mellomtiden er det bare å finne fram strikkepinnene og starte på et høstprosjekt. I går kveld når det pøset ned ute fikk jeg følelsen av koselig høstkveld.

Jeg har masse flere bilder fra resten av dagen på Sandnesgarn, men det får bli en annen dag.

Hjertelig hilsen

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrShare on StumbleUponShare on RedditEmail this to someone

, , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

+ 51 = 54