Grovehorn med fyll.

Myk, varm og deilig gjærdeig er kanskje det beste jeg vet å drive med. Og kjevling er jeg også glad i…

Og er du glad i disse to tingene kan du også lage grove horm med ost, skinke og tomatfyll.

Disse er supre å ha med på tur, gode som niste, eller bare en deilig kveldskos.

Horn var noe vi lærte å lage på skolekjøkken. Jeg er usikker på hva de lærer på skolekjøkken nå om dagen, men jeg gleder meg til Aurora skal ha dette om noen år.

Det fine med horn er at du kan putte inni mange slags fyll. De kan være grove eller fine. Og det finnes et uttall oppskrifter.

Min oppskrift på disse grove finner du her. 

Oppskriften min inneholder både rug, havre og hvetemel. Havre har så utrolig gode egenskepar i for av å være mettende og sunt uten å bli for grovt. Men havre inneholder ikke gluten og kan derfor ikke bakes med alene. Derfor er blandingsforholdet med hvetemel viktig. Jeg har i tilleg med litt rud for å gi deigen litt mere grovhet. Så er det litt mere mat en loff. :) For å få de til å se helt fine ut kjører jeg de små havregrynene sammen med varm veske en stund før jeg tilsetter resten. Da blir de myke og løser seg nesten litt opp. Og vips så spiser vi grovehorn uten å føle det. :)

IMG_2015

 

Lukten av nybakst på kjøkkenet er så god at du kjapt forstår at du kommer til å spise for mange…

IMG_2017

 

 

Så fram med kjøkkenmaskinen og overrask med gode horn!

 

Hjertelig hilsen

 

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrShare on StumbleUponShare on RedditEmail this to someone

,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

3 + 2 =