Hvordan jeg ble med i Hele Norge Baker…

Da her huset vært fullt av familie for å se første episode av Hele Norge Baker. Vi feiret med kake og shampagne. :)

Laget sjokoladekake… burde kanskje vært marsipankaken fra programmet.

IMG_4588 2

Skal legge ut oppskriften på marsipankaken i morgen. :)

Dagens kake var altså sjokoladekake med sjokoladekrem inni og smørkrem på toppen. Og selvsagt bilde av den fantastiske bakegjengen fra programmet. Har kjøpt meg skriver som kan lage spiselige bilder, et morsomt verktøy for meg som ELSKER å bake!!

Oppskrift:

 • 5 egg
 • 4 kopper sukker – En kopp er ca 2 dl.
 • 2 kopper melk
 • 6 dl mel
 • 3 ss kakao
 • 6 ts bakepulver
 • 4 ts vanilkesukker
 • 300 gr smør
 • Sjokoladekrem
 • 300 gr smeltet smør
 • 4 ss kakao
 • 500 gr melis
 • 2 ts vaniljesukker
 • litt kaffe

Instruksjoner

 • 1.Lag eggedosis
 • 2.Tilsett resten og rør sammen med slikkepott.
 • 3.Fordel røren i 2 rormer på 24 cm
 • 4.Stekes ved 175 grader i 50 min
 • 5.Avkjøl kakene
 • 6.Lag fyllet ved å røre sammen alle ingrediensene. Sett kremen i kjøleskap så den blir litt fastere.
 • 7.Del bunnene i 2 og ha krem i mellom lagene.
Lag en smørkrem av 100 gr smør og 300 gr melis, litt fløte og 5 dråper vaniljeesens. :) Dette røres luftig og sprøytes på kaken med en stor stjernetipp.
IMG_0126
Så var det altså tid for premieren. Det hele startet i påsken i fjor. Vi var hos mine foreldre i Ørsta, som akkurat hadde kjøpt seg hus i Vikersund, og trengte hjelp til å pakke. Som pauseunderholdning tittet vi på den sesongen av Hele Norge Baker som var igang, og pappa mente at dette burde jeg melde meg på… Så når vi kom hjem til Vikersund, og jeg en kveld satt på kjøkkenet og ventet på en kake som måtte steke ferdig, så sjekket jeg ut reglene for å melde seg på… å det var jaggu ikke lite de skulle vite. Så i mon iver trommet jeg sammen bilder av kaker, tenkte ut sterke og svake sider, fortalte litt om meg selv, og sendte det hele avsted.
Tenkte at det var moro å prøve…og en uke etterpå fikk jeg telefon om at jeg var ønsket på audition i Oslo. Jeg tror jeg gliste skrekkslagent hele veien, medbrakt hadde jeg både en kake og et brød… dette var min mulighet til å overbevise dem om at jeg kunne gjøre meg i en konkurranse. Og kort tid etter fikk jeg beskjed om at det ville bli opptak i Mai. :) :) :)
For en fantastisk opplevelse!! Dere som har sett det på tv i kveld så sikkert så frodig og vakkert det var på Bogstadgård. Et eventyr!! Nå gikk det vel å merke ikke så bra med denne rullekaken, men mitt mål før jeg dro, var å være meg selv, gjøre mitt ytterste, jobbe hardt, og ikke være dårligst… det klarte jeg i dag!!
IMG_0128
Så jeg utbringer en skål for Kenneth og Robert som røk ut i dag!! Flinke gutter.
Ønsker alle dere andre en god søndag kveld!!
PS. Trykk gjerne liker på innlegget, så får jeg spredt siden min til flere!! :) Tusen takk!! :) :)
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrShare on StumbleUponShare on RedditEmail this to someone

,

2 Responses to Hvordan jeg ble med i Hele Norge Baker…

 1. Roger Andersen 4. mars 2014 at 18:50 #

  Kjempemorro Anne Kat! Første gang jeg har sett på et matprogarm!

  • AnneKat 4. mars 2014 at 23:25 #

   Tusen takk Andersen. :) og gratulerer med å ha kommet så langt i låtskriver konkurransen. :) morsomt!! :)

Legg igjen en kommentar

28 + = 33