WorldCup Vikersund 2015

Kan uten å overdrive si at denne helgen har vært preget av at det er WorldCup her i Vikersund.

Jeg har jobbet på butikken i helgen, så jeg har ikke fått vært i bakken hverken som besøkende eller frivillig. Men jeg bidrog på Sportsgudstjenesten i går, og senere på dagen fikk jeg med meg den nyeste verdensrekorden på 251,5 meter!! Det er UTROLIG!

IMG_7811

Jentegruppen «Gnist» hadde oppmøte og lydprøve kl 09.00, så etterpå var det god tid til kaffe og strikketøy. En virkelig hyggelig start på dagen.

IMG_7804

 

Og for en fin gudstjeneste, tenker hver gang jeg er på slike søndagsgudstjenester at dette bør jeg gjøre oftere. Det var sang av Ole Børud, og det var vi i jentegruppen som ledet allsangen. Utenom sang var det både sokneprest Geir Holberg som ledet det hele, og biskop Per Arne Dal som holdt dagens preke. Og med masse folk i kirken ble jo dette en opplevelse. :)

Nå som Vikersund skole har avviklet skolegudstjeneste til påske og jul burde kanskje vi foreldrene ta ansvaret vårt og ta med barna noen søndager i året. :) Det var flere barn der som sjarmerte i midtgangen. Og jeg er sikker på at kirken disker opp med «søndagsskole» om vi møter opp.

Jeg tenker hvertfall at det er vårt ansvar å gi barna en kristen tro. Og skal vi klare dette må vi praktisere og bruke kirken mere. Jeg håper å se mange i kirken fremover på søndagene.

I dag er jeg litt spent, skal få en skoleelev hos meg på bakeriet noen dager denne uken, og jeg er ingen pedagog. Blir spennende å se om jeg kan lære henne noe. :)

Ha en fin dag!

Anne Kat

Årets julegave…

Det er endel ting jeg må si nei til… for dagene strekker ikke til alt det morsome. Men jeg fikk en forespørsel før jul jeg ikke klarte å si nei til. Det kom ei som er tante til en som er veldig glad i å bake. Magnus som han heter deltok i bakekonkurransen i sommer og vant barneklassen.

IMG_5433_5521533a

Tanten sa at bakebok hadde de gitt tidligere. Så de lurte på om han kunne komme til meg og bake litt sammen med meg. Og en så søt forespørsel kan man ikke si nei til. :)

Så han fikk et gavekort på juleaften, hvor det står at han skulle få 90 minutter med bakeglede.

Så litt uti januar kom bakergutten på besøk.

IMG_7484

Han fikk både lære å lage litt pynt i marsipan. Han hadde karamelkrem på cupkakes. Og han fikk lære å lage kanelknute boller. Jeg tror han koset seg, og jeg håper at han er inspirert til å bake masse mere.

Jeg synest han var veldig flink, og det er inspirerende for meg å se bakegleden han har.

Det er mulig å holde flere typer bakekurs. Det er mange farskjellige ønsker, og jeg kan spesial lage det kurstet dere ønsker.

Det kommer en venninnegjeng i mars, de skal øve på å bake en bryllupskake til en venninne. Tenk for en hyggelig ting å gjøre til en venninne. :) blir glad når folk finner på slike koselige prosjekter sammen. Og i tillegg skal jeg på besøk til bondekvinnelaget på Tyristrand i April.

Dette er morsome og anerledes utfordringer for meg!

Så ta kontakt om dere er flere som ønsker om å få litt bakeglede! :)

 

Hilsen

Anne Kat

Dåpskake – sjokoladekake oppskrift.

IMG_7304

Nå er det en tid siden sist innlegg. Og det er av den godegrunnen at jeg er hacket. Hvem kan ha glede av å hacke en kakeside på internett?? Men der er noen der ute som har funnet det festelig. Så siden min, Vakrekaker.no måtte stenges, og jeg har måtte kjøpe et nytt domene, og flytte over til nytt webhotell… Ganske imponerende at jeg har forstått noe av alt dette kompliserte fremedspråket de tekniske dataproffene bruker. En stund var det helt gresk.

Men nå sitter jeg og lurer på hvor jeg skal starte på den nye siden, og bestemte meg for at det er best å bare legge ut et innlegg. For det har jeg lært, og får til… godt å starte med noe som gir mestringsfølelse. :)

Jeg har jo baket mange slags kaker siden sist jeg laget innlegg, og tenkte jeg kunne dele en dåpskake med dere i dag.

Dåpskaker er det stadig, og det er litt forskjellig hva folk ønsker. Dette er en standard kake hvor de har plusset på med dato, en marsipanbaby og det er brukt ekstra hvit marsipan.

Denne kaken er en sjokoladekake, med sjokoladekrem. Jeg innser at alle oppskriftene mine som lå på siden min før nå er borte. Så alt må legges inn på nytt. Så da får jeg gjøre det litt etter hvert. :)

Kan starte med å gi dere oppskriften på min sjokoladekake.

5 egg

4 kopper sukker

2 kopper melk

6 dl mel

4 ss kakao

6 ts bakepulver

4 ts vaniljesukker

1/2 ts salt

300 gr smør

Lag eggedosis, og rør inn vekselsvis melk og de tørre ingrediensene. Rør til slutt inn smeltet smør.

Stekes på 180 grader i ca 50 min. Denne oppskriften er super til en ganske stor kake. Jeg bruker den i de avlange formene med plastlokk. eller den passer i en stor rund form 26 cm.

 

IMG_7305

Denne er litt større og her er det i tillegg en annen kant rundt kaken. Det er en bløtkake med marsipanlokk.

Det er det samme om det er sjokoladekake, eller bløtkake inni. De kan se akkurat slik ut på utsiden uansett.

Det er i tillegg flere som vil ha bilde av båpsbarnet på kaken. Dette er selvsagt mulig.

 

Så nå får jeg bare håpe at jeg ikke blir utsatt for nytt hærværk. Og jeg håper du vil følge meg på denne siden. Lik siden min på facebook – vakrekaker. og følg meg på instagram under – kakebakeriet. Her legger jeg ut hverdagsligheter. :)

 

Ønsker dere en strålende dag.

Klem

En spennende dag!!!

I dag har jeg baket masse kaker og forbereder meg til helgen. Det er tross alt farsdag. :)

Og på farsdag må det være kake!!

kake900

Men skal du bestille kake til farsdag må du gjøre det innen onsdag. :) Kaken du kan få er enten en slik som denne, men med et pent spiselig merke hvor det står Til far.

Eller en liten marsipankake med samme teksten. Kakene er 20 cm i diameter og passer til ca. 10 pers. Så ta kontak på telefon 45665339 dersom du skal ha kake!

Ellers har dette vært en spennende dag. Fikk besøk av mattilsynet, og må bare utbedre deksel på 2 lamper. Ellers var alt i skjønneste orden. Det er veldig deilig! Fikk skryt for et fint kjøkken. Det er jo strålende når det er tipp topp på alle måter!! :)

IMG_7016 IMG_7010

 

Så Margit og jeg feiret med kaffe og kaker. Vi har masse gode kaker i kakedisken, så ta turen innom. Den nye «kafe kroken» har blitt veldig hyggelig. :)

Ønsker alle en strålende mandag!!