Naturinspirert kake

For noen som er glad i friluftsliv er det morsomt at kaken gjenspeiler det når det skal feires.

IMG_6149

 

Så med frie tøyler ble marsipankaken dekket med blå og grønn marsipan for å ilustrere vann og gress. Laget en liten fisk og ringer i vannet også. :) Dette er jo en enkelt pyntet kake. Den kunne vært mye mere forseggjort. Men da blir også prisen der etter… Det viktigst er for de fleste at den smaker godt. Og det fikk jeg tilbakemelding på at den gjorde. :) Det er alltid hyggelig når noen tar seg tid til å gi en liten tilbakemelding etter at de har fått en kake. Det er slik jeg og andre kakebaker kan løre og utvikle oss. Vi får jo heldigvis ikke smakt på alle kakene. :) Da måtte jeg trimmet, og det er jeg ikke noe glad i.

Selve kaken er en marsipankake fylt med vaniljekrem, krem og bringebær.

Jeg bruker alltid min bestemors oppskrift den blir ALLTID perfekt.

Her er oppskriften. :)

5 egg
150 gr sukker
100 gr hvetemel
75 gr potetmel
2 ts bakepulver
2 ss varmtvann
Instruksjoner

1. Visp egg og sukker til luftig eggedosis.
2. Sikt i de tørre ingrediensene, og rør forsiktig inn med slikkepott. Tilsett til slutt 2 ss varmt vann og rør om før du heller røren i en form med bakepapir i bunnen.
3. Stekes ved 175 grader i 45 minutter.
4. Når kakebunnen er avkjølt deler jeg den i tre deler.
5. Legg den nederste på et fat, og smør bringebærsyltetøy på bunnen.
6. Bland vaniljekrem (en pakke fra butikken, eller en posjon med hjemmelaget) med 2 dl pisket fløte, og rør inn 5 ss syltetøy. Dette skal fordeles på de to lagene så legg ca halvparten på bunnen, og legg på neste lag og smør igjen syltetøy over før kremen. Legg på toppen. Pisk 2 dl fløte og smør dette pent rundt kaken og sørge for at den er pen på toppen. Men denne kremen kan du fint skjule om kaken er litt skakk, eller kanskje her den forskjellig høyde på sidene?? Her kan du trylle det bort. :)
7. Så setter du den i kjøleskapet så den får sette seg litt.
8. Nå kan du finne frem marsipanen og ev lage litt pynt. Se er eget innlegg om hvordan lage roser.
9. Kjevle marsipanen ut til den er ganske så tynn, men du skal dunne løfte den forsiktig over på kaken. Det er viktig at du bruker hvetemel når du kjevler så setter den skal ikke fast i bordet.
10. Når du har fått marsipanen over på kaken stryker du den pent ned på sidene mens du drar del litt i kanten, da slipper du å få bølger og klumper.
11. Så er det bare å pynte!! Lykke til!

Så selv når noen bestiller en enkel kake synes jeg det er hyggelig å prøve å lage noe kreativt utav kaken.

Jeg har hatt mange bestillinger nå før sommerferien. Og jeg er spent på høsten. Har mange kaker allerede på liste til bryllup og store selskap. Så det er lurt å bestille i god tid. Kakene hentes i Åmot, eller jeg kan levere. Og det er ingen problem å levere innen for en times radius.

Skal etter ferien også få ferdig brosjyren som jeg jobber med. Men intil videre er det fint om dere tar kontakt her, på facebook – vakrekaker. Eller ringer meg på 45665339.

Nå skal jeg ha litt velfortjent ferie. :)

Gleder meg!

IMG_6151

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrShare on StumbleUponShare on RedditEmail this to someone

,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

11 + = 21