Potetsalat

Jeg fortsetter føljetongen om koldtbord.

Potetsalat er en viktig rett på bordet. Jeg tenker at her er det bare å ha nok. Denne holder seg flere dager, og passer til så mangt.

IMG_5039

Til 45 pers beregner jeg slik.

Oppskrift:

5 kg kokefaste poteter . Kokefaste som jeg koker med skallet, og siler av vannet og legger til avkjøling utover et brett.

ca 5 dl majones. Denne kan du lage selv av 3 eggeplommer, 1 ts dijon sennep, 2 ss hvitvinseddik, 4 dl nøytral olje. eller du kjøper noen pakker. :)

3 beger a 3 dl med rømme

6 gul/grønne epler deles i småbiter

2 store purrer. Vaskes og skjær i skiver.

saften av 2 bokser annanas

salt og pepper.

Når potetene er kalde skreller du de og deler i passe biter for spising. Bland sammen alt det bløte og ha i eple, purre og poteter. Vend om og settes kaldt. Perfekt å lage dagen før servering.

Annanasen er perfekt å blande sammen med opphakket paprika i flere farger.

Jeg liker å ha endel grønsker hakket og hver for seg, så kan folk lettere ta det de liker. Det blir vanskelig om alt er blandet i den «grønne» salaten.

Tidligere har jeg lagt ut pastasalat og focaccia

Så skal du lage til færre eller flere får du bare dele og gange litt. Denne oppskriften var rikelig til 45, vi kunne sikkert vært 10 til. :)

Ellers har denne dagen bestått av lang tur først langs vannkanten, så opp og over furumo. Og etter det var det bading med tidenes gladeste gutt. Han har et virkelig godt humør.

IMG_5075 IMG_5077

Nå holder jeg på med pynten til en kake… Lager spiselige sommerfugler. Veldig morsomt. :)

IMG_5082

 

De lages ved å lage en deig av pulver som du får på spesialforetninger, jeg kjøpte på Cacas. Dette skal blandes med vann og ønskelig farge. Sort var vrient da jeg måtte bruke veldig mye. Så er det bare å bruke en god slikkepott og dra masssen utover silikonformen. Stekes så i 10 min på 120 grader. Jeg har en annen som lager større blonde. Brukte den når jeg laget undertøy på en spiselig puppekake. :) Må nesten legge ved bilde og link til oppskriften

Det viktigste er å jobbe kjapt når du tar den utav ovnen, for den blir stiv ganske kjapt. :) Så dette bør du prøve!!

IMG_2598

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrShare on StumbleUponShare on RedditEmail this to someone

, , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

− 2 = 6