Reker i aoli

Jeg fortsetter med retter til koldtbordet. :)

IMG_5043

 

Reker i aoli – eller hvitløksmajones som vi kan kalle det i norge er utrolig godt.  Og ekstremt enkelt.

Lag Aoli selv:

  • 1 eggeplommer
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 dl nøytral olje
  • 1 ss sennep, gjerne dijon
  • sitron saft
  • litt salt og pepper

Ta eggeplomme, sennep og hvitløk i en smal beholder som passer til en stavminser. Knus dette og tilsett forsiktig olje mens du pisker hele tiden. Ta i litt sitron, og smak til med salt og pepper. ER den veldig tykk kan du tilsette litt vann, men husk at rekene alltid er litt fuktige, så det er greit at den er ganske tykk.

Orker du ikke lage selv kjøker du et glass i butikken. :)

Finhakk litt dill, og sil en boks med reker. Bland alt sammen i en skål. Gjør dette dagen fær slik at rekene får trekke litt smak.

Smaker mydelig til både pastasalat, og med focacciabrød til.

Denne gangen la jeg opp 1 kg røkelaks, og laget en chillimajones til denne.

ANBEFALES!!

Dagen i dag har bestått av arbeid, og vi har fått inn nye ringer og øredobber fra Snella og Petronella. Disse er morsome med at de har ord og utrykk. Da vi var på Gave og interiørmessen i januar ønsket vi oss en egen ring. Her i Modum har vi en som gitt oss utrykket; LAG EN FIN DAG. Dette plukket han opp i en barnehage hvor han hadde sagt, ha en fin dag, når han skulle dra. Da fikk han klar beskjed om at man kan ikke bare, ha en fin dag. Den nå du lage selv. Så nå har vi fått laget ringen.

IMG_5087

 

Denne har vi nå i butikken, tenk så koselig gave å gi til noen… :)

Ellers har jeg fått en hyggelig gave i dag. Blir både glad og rørt over at noen tar seg tid til å lage, skrive og sende kort til meg med lykkeønskninger. Dette varmer!! Tusen Takk!!

IMG_5107

 

Så her sitter jeg, og holder på med nye og spennende planer!! Livet er herlig!

Lag en fin kveld!!

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrShare on StumbleUponShare on RedditEmail this to someone

,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

+ 79 = 84